top of page

אתרים מלווי פעילות

אתר המרכז הטיפולי

 

אתר המרכז הטיפולי לתלמידים עם לקות בשמיעה

אתר המרכז הטיפולי מיועד לתלמידים, הורים ומורים ולכל אורח המעוניין לטעום מעולמם של תלמידים לקויי שמיעה ומהעשייה החינוכית בתחום זה במחוז צפון.

האתר מעוצב כשלושה בתים הפותחים חלונות לתלמידים, לצוות, להורים והקהילה. 

 

כרכזת התקשוב של המרכז הטיפולי, חשוב לי לעמוד בקשר הדוק עם כל אנשי הצוות ומנהלת המרכז

ולהדריך את השותפים לעדכן את המידע בעצמם.

הדרכה ניתנת דרך קורסים מקוונים וליווי אישי.

 

הדרכה לגננת המשלבת
אתר הדרכה לגננת המשלבת תלמיד עם לקות בשמיעה

מטרת אתר זה להוות מקור מידע, הדרכה ותמיכה עבור גננות המשלבות ילדים עם ליקוי בשמיעה בגן הילדים. האתר מכיל מידע על לקות בשמיעה, על השפעתה על התפתחות הילד ועל הדרכים בהן ניתן להתאים את מרחב הגן ואת ניהול התקשורת  בגן לצרכיי הילד עם לקות השמיעה. באתר מוסברות ההתאמות החינוכיות הנחוצות לילדים עם לקות שמיעה בליווי דוגמאות ותיאור אירועים מחיי הגן. דגש מיוחד מושם על דרכים לתמיכה בהשתלבות החברתית של הילד עם ליקוי השמיעה בחברת הילדים. האתר נבנה בהתאמה לתפיסה הדוגלת בשיתוף פעולה מרבי בתוך הצוות הרב-מקצועי הפועל למען המטרה המשותפת של שיקומם וחינוכם של ילדים עם ליקוי בשמיעה. על-פי תפיסה זו לגננת תפקיד מרכזי בהובלת צוות הגן בתמיכה בילד עם ליקוי השמיעה בתהליך השתלבותו לאורך היום בגן הילדים.

האתר מונגש לשפה הערבית. 

 

כמדריכה ארצית לתחום השילוב בגיל הגן יחד עם ד"ר דליה רינגוולד- חשוב להבהיר כי האתר הוא חלק ממערך ההדרכה בתחום, נבנה יחד עם צוות מוביל של נציגות כל המרכזים הטיפוליים ועבודת הצוות מלווה באתר הקבוצה.

"פותחים שולחן" 2015
פותחים שולחן  "نمُدّ السُّفرة"  2015

זו השנה השניה שבה מורי המרכז הטיפולי ללקויי שמיעה מכינים ביחד עם תלמידיהם יצירה ייחודית שאותה העלינו לתערוכה וירטואלית. השנה הנושא הנבחר היה "אוכל". כל תלמיד בחר להכין יצירה ייחודית לו ולמשפחתו. בעזרת ההורים הוא סיפר על מאכל משפחתי, ו/או הכין מתכון ולימד כיצד להכין את המאכל, ו/או הכין משחק שקשור לאוכל. את כל היצירות העלינו לאתר "פותחים שולחן", הנמצא בתוך אתר הבית שלנו. את פתיחת התערוכה ציינו ב-9.3.15, במפגש ווירטואלי רב משתתפים, ביחד עם התלמידים, המשפחות והצוות של המרכז הטיפולי. היה זה מפגש מרתק ומרגש שבו הכרנו אחד את השני ואחת את השניה דרך האוכל.

חשוב לספר שהמפגש התקיים בעברית ובערבית. אנו פועלים להרחיב את נושא התרגום בין שפה לשפה. בעקבות בקשות של משתתפי המפגש תרגמנו חלק מהמתכונים מערבית לעברית. בימים אלו אנו ממשיכים במפעל תרגום המתכונים והסיפורים גם מעברית לערבית כך שכולנו נוכל להינות מאוצר  היצירות שבתערוכה.

התערוכה מאפשרת המשך צפיה ופעילות גם לאחר אירוע השיא.

 

כמדריכת התקשוב של המרכז הטיפולי חשוב לי להעצים את התלמידים ולפתוח צהר לעולמם הפרטי  והמשפחתי, לעודד שיתופי פעולה בין התלמידים, לטפח עבודת צוות, ליזום מיזמים המטפחים רב-תרבותיות ולייצר מסורת תקשובית בארגון.

ב-2014 בחר משרד החינוך להדגיש את נושא "האחר הוא אני". אצלנו במרכז הטיפולי ללקויי שמיעה מקבל נושא זה מיקוד ודגש כל השנה, כל שנה. אנו עוסקים בחיזוק האני בדרכים שונות ומגוונות, בשילוב והכלה, ואלו מהווים עבורנו דרך חיים.

ובכל זאת, מצאנו לנכון להתחדש ובחרנו לצאת בפרויקט מתוקשב, בהובלת צוות התקשוב. החלטנו לצאת מהלקות והקשיים הנלווים לה אל הצמיחה האישית, אל נקודות החוזק המובילות כל אחד להצלחות ואל החשיבה האישית לכיוון העתיד. הבחירה בדמות מעוררת השראה מבטאת את יכולתו של היחיד להתבונן על תכונות ופעולות של האחר, אשר יצרו הצלחה, ובכך מעוררת הזדהות והתבוננות פנימית על התכונות שלי, החוזקות שלי, מה יכול לסייע לי להצליח וכן הלאה.

התערוכה שיצרנו יחד: מורים ותלמידים, נותנת מבט על מגוון רחב של דמויות המעוררות הזדהות ונותנות השראה ומראה את הייחודיות הקיימת בכל אחד מאיתנו.

המרכז הטיפולי שלנו אחראי לקידום כל התלמידים עם לקויות השמיעה במחוז הצפון ולכן אנו פועלים במקביל בשתי השפות עברית וערבית. אנו מקיימים מפגשים וירטואליים רבים לאורך השנה כבר יותר מ-10 שנים, אך הפעם, לראשונה, אנו מחברים למפגש וירטואלי משותף דוברי ערבית ועברית גם יחד. בשל כך, במפגש זה וגם באתר התערוכה תראו תרגומים מעברית לערבית ולהיפך.

לאתר התערוכה

"דמויות מעוררות השראה
bottom of page